Bij Aardbeientuin 't Morgenrood telen we lekkere en mooie aardbeien.

We zorgen daarom voor de meest optimale omstandigheden voor onze aardbeienplanten.

De teelt is op verhoogde stellingen, dus schoon, zongerijpt en minder gevoelig voor ziekten en plagen. En natuurlijk erg prettig voor onze rug. De planten worden geplant in bakken gevuld met cocospeat, gecomposteerde cocosnootvezels, een  restproduct dat zo nuttig gebruikt wordt. Over de stellingen zit een kap als bescherming tegen regen en hagel en voor een aangenaam micro-klimaat.

Een computergestuurde druppel-installatie zorgt voor de uitgekiende hoeveelheid water en meststof. Aardbeienplanten zijn erg gevoelig voor te veel of te weinig water.  We sturen daarom heel nauwkeurig op de juiste hoeveelheid en frequentie.

We beschermen en verzorgen onze planten zo veel mogelijk met gewasbeschermingsmiddelen en plantversterkers van natuurlijke oorsprong.

Nadat in maart de plantjes zijn geplant, verschijnen in april de eerste bloemen. Op dat moment zetten wij hommels uit voor de bestuiving. Ook bijen zijn dan volop aanwezig. Nadat de bloemen bestoven zijn laten zij hun bloemblaadjes vallen en groeit de bloembodem in ongeveer 3 weken uit tot een heerlijke rode aardbei!